Lydbøker har blitt et svært populært medium, og dette er mye takket være lydbokappene og smarttelefonen. Det har ikke alltid vært slik – tidligere var lydbøker noe man gjerne lånte fra biblioteket, og man måtte bytte mellom flere CD-er eller kassetter for å få hørt ferdig boken.

Med en lydbokapp er dette mediet nå tilgjengelig for alle via en app på telefonen, og det til en svært fornuftig pris. Dette åpner bøkenes magiske verden for flere, og det er vi svært glade for.

Det perfekte reisefølget på bilferie

Vi vet alle hvor langdryge de lengste transportetappene på en bilferie kan være. En lydbokapp kan være redningen! Man kan for eksempel lytte til en lydbok på bilens lydanlegg slik at hele familien kan følge den samme historien – noe som vil være vanskelig med en papirbok! Eventuelt kan alle høre på hver sin lydbok, da de fleste lydbokappene tilbyr familiemedlemskap hvor flere kan dele samme abonnement.

Hvilken lydbokapp som passer best for deg, avhenger av flere ulike faktorer. Alt ifra pris, bokutvalg og funksjoner skiller de ulike tjenestene som er tilgjengelig på markedet. For å finne ut hvilken du bør velge kan du benytte deg av en side som www.lydbokapper.com for å sammenligne de ulike appene.

Prøv gratis før du bestemmer deg

De fleste lydbokappene tilbyr en gratis prøveperiode hvor man kan teste de ulike funksjonene og vurdere om utvalget av lydbøker passer for ens smak. Om man er mest interessert i nordiske lydbøker anbefales tjenester som Fabel, Storytel eller Ebok.no. Selv om disse også har et bredt utvalg av lydbøker spilt inn på engelsk, er vår vurdering at Amazons Audible passer best om man i hovedsak ønsker engelskspråklige bøker.

Det er også viktig å notere seg hvordan de ulike tjenestene fungerer. De fleste er rene abonnementstjenester, mens Audible har et abonnement i tillegg til kostnader per bok man ønsker å laste ned.