Det er stor stas å glede seg til sommerferien man har planlagt, og det er enklere enn noen gang å ordne med det meste selv, takket være internett som stort sett alle har tilgang til.

En Norgesferie betyr kanskje ganske kort reisetid, med mindre du planlegger å kjøre langs store deler av landet med bil, da kan det fort ta opptil flere døgn. Har man familien med, kan det fort bli kjedelig for de små som sitter i baksetet, men nå kan det for eksempel sørges for underholdning med skjermer montert bak på seteryggen der barna kan se film. Da kan fort flere timer slås i hjel uten mas fra baksetet, og på lange flyturer er det også skjermer i setet foran som byr på timer med underholdning. Stadig flere flyselskaper tilbyr trådløst internett, og casino er på nettet for den som synes dette er morsomt tidsfordriv underveis.

Her skal vi ta for oss tre typer ferier som de fleste foretar seg minst én gang i året, nemlig:

  • Storbyferier
  • Badeferier
  • Bilferier

Storbyferier er kanskje det mest normale, mest fordi storbyer byr på enormt mange severdigheter og underholdning som gjør at du kan holde deg gående non stop, og det er lett å finne kost og losji siden utvalget er stort. En side som for eksempel TripAdvisor gir deg mye info om hva som er verdt å besøke, og dersom du reiser alene gjelder det å tenke over hva som bør undersøkes nærmere.

Fornøyelsesparker er sjeldent morsomt for de som er alene, det er nemlig ingen du kan dele gleden med. Det føles litt rart å hyle av fryd i en berg og dalbane-vogn når ingen sitter ved siden av. Fordelen er at du kan dra akkurat dit du selv vil, og besøke de butikkene som passer for deg.

 

Nyt slaraffenlivet med varme strender og vakre landskaper

For nordmenn er det lett som en plett å komme seg til varmere strøk der strendene venter på deg, med land som Spania og Hellas lett tilgjengelig fra flere flyplasser. Dersom du ikke liker å dele strender med større folkemengder, er det kanskje lurt å skaffe seg en leiebil som gjør at du kan dra til litt mindre befolkede strender og steder som ikke er så tilgjengelige med offentlig transport.

Pass også på å legge verdisaker på et sikkert sted før du drar på stranden dersom du er for deg selv, da de fort kan bli snappet opp av noen mens du nyter livet i de blå bølgene. På Mallorca og Kanariøyene er det også store badeland hvor våt moro kan nytes, spesielt Siam vannpark på Tenerife som har fått enormt mye skryt.

Norge er veldig attraktivt for bilturister med bobil, med Nordland og vestlandsfylkene som inneholder utrolig mye vakker natur for ferierende. Noen drømmer nok også om å cruise rundt på Autobahn i det sentrale Europa, eller bilferier langs nesten endeløse veistrekninger i Nord-Amerika. Sett deg godt inn i trafikkreglene dersom du skal utenlands, og pass for all del på svindlere som kanskje vil få deg til å stoppe i veikanten. Husk også på å vise tålmodighet siden spontane forbikjøringer ofte fører til ulykker.