Sommeren står for døra og mange av oss skal finne lykken på landeveien. Bilferie har igjen blitt populært, da det både er fleksibelt og direkte. Men de færreste tenker på sikkerheten hva gjelder lys og lykter til bilen. Det å se og bli sett er stadig viktigere når trafikkmengden øker og stressnivået ødelegger konsentrasjonen.

Det kan være vanskelig å vite nøyaktig hvilke lys man trenger for bilen, men når man sjekker ekstralys online, så vil man finne gode løsninger for alle typer biler og kjøretøy. Foruten svært gode priser, finner man større utvalg av lys til bil nå. En av grunnen til det er at reglene for lyssetting på bil har blitt myket opp. Det gir bilførerne mulighet til å bedre sikkerheten selv.

Forskjell på for lite og for mye lys

Før har argumentet for å kunne bestemme lys på bilen selv vært at det kunne bli for mye lys. Men når sant skal sies så er det mye bedre med for mye enn for lite. For lite lys kan skape svært farlige situasjoner i trafikken som kan føre til skader og i verste fall død. For mye lys kan i verste fall føre til irritasjon.

Sette på lys

Ekstralys man kjøper online er tilpasset bilene. Derfor er det relativt enkelt å montere belysning selv, enten det er ekstra fjernlys eller LED-lamper, så kan de fleste klare det. Med enkelt verktøy og litt kompetanse, kan man til og med koble lysene på strømnettet. De skal koblet via releene slik at de ikke kortslutter sikringen.

Fordeler med ekstralys i sommerferien

Lysforholdene er svært ulike her til lands. Vi lever i et langstrakt land over mange lengdegrader. I nord er det lys hele døgnet, men når man beveger seg sørover, vil man merke at kveldene blir mørkere og mørkere. En person som går i veikanten kan være umulig å oppdage uten god belysning, og det samme gjelder dyr som krysser veien.

Men gode ekstralys slipper man å myse og konsentrere seg unødvendig, slik at kjøreturen blir en glede for familien. Ekstralys er viktigere enn man tror når det gjelder komfort.