Nå er sommeren over og du er i full gang med trening og prokrastinering igjen. Men du har kanskje fått med deg at prisene på boliger har økt og sannsynlig vil øke enda mer de neste årene. Vel, da er høsten beste tid å kjøpe sommerhytte på. Vet du hvorfor? Den viktigste årsaken er lavere priser.

Ser du for deg å gå inn i en budrunde, så har du kanskje investeringen i orden. Men det kan være smart å rydde opp i økonomien før man lar en bankier se på sunnheten i økonomien. Det er sunt å ha høy inntekt og flere inntektskilder, men det ser ikke bra ut å ha for mange kredittlån. Du kan velge refinansieringslån hos Nordax med tanke på sommerhuset du vil kjøpe.

Sommerhus kan bli mye verdt

Eiendom er kanskje den aller sikreste investeringen du kan gjøre, spesielt fordi den låser penger på en fin måte. Ville du hatt millioner av kroner på konto, kunne du fort mistet oversikten over økonomien, begynt å ta avspaseringer og fått livsstilssykdommer. Men når du låser verdi i bolig og hytte, da surfer du hele tiden oppå inflasjons-kurven. Sommerhuset gir mye glede samtidig som det blir en fin arv til barna.

Tips til hyttekjøperen

Foruten å samle smålån i refinanseringslån og sparing, så er det lurt å se på prisstigningen for det aktuelle området. Det er fordi utbygging kan føre til at folk velger å selge. Det er denne dynamikken man må ta til sin fordel. Et sted som begynner å bli altfor populært vil før eller siden miste turister og hyttefolk til andre steder. Det folk søker er stillhet og ro. Disse sommerhusene vil ha enorm pris, en kunstig pris som ikke er reell.

Andre tips du må sjekke:

  • Ligger sommerhuset mot sola
  • Er det formue-skatt i kommunen
  • Kan man bygge ut
  • Er det en kraft-kommune

En (kraftkommune:https://www.nrk.no/innlandet/kulde-gjor-at-kraftkommuner-som-bykle-og-lesja-tjener-millioner-pa-strom.-mariann-skotte-jubler-1.15377128) vil ha robust økonomi som tiltrekker seg mange hyttefolk. Det er fordi de kan benytte seg av den fornybare vann -og vindkrafta som er utbygd der. Når små kommuner har store inntekter, så vil det være bedre å ha sommerhus der også.