Som barn er man ofte veldig glad i vinteren, for da man kan tilbringe fritiden ute og finne på mange slags aktiviteter som bare kan gjøres når det er snø. Men straks man blir voksen, får mer ansvar og ikke leker i akebakken lengre, er det nok sommeren som tiltrekker flest. Mennesker blir naturlig tiltrukket mot lys og varme, og det å se ut over et solfylt landskap med grønt gress og grønne trær er for de fleste bedre enn et landskap dekket med hvitt.

Før musikkstrømming ble vanlig var det mange reklamer for CD-er som inneholder sommerlåter, siden sommeren er forbundet med glede, og det er en grunn til at sommerferien i grunnskolen er den lengste.

Mange venter også til sommeren med forskjellige store anledninger, for eksempel sitt eget bryllup, som det forhåpentligvis bare vil bli ett av i løpet av levetiden. Et bryllup krever mye planlegging, og er noe som vil sette minner hos folk i lang tid fremover. Det er nok lettere å arrangere bryllup om sommeren. Det er for eksempel enklere å ta brudebilder utendørs grunnet den behagelige temperaturen, og bryllupsreisen trenger ikke å gå helt til tropiske strøk for å oppleve sol og varme.

Matbudsjettet kan også minskes drastisk dersom de inviterte kommer med hjemmelaget mat, og det trengs ikke profesjonelle servitører heller som fort kan ta seg godt betalt. Når det gjelder bryllupsgaver, bør en eventuell ønskeliste inneholde rimelige alternativer, og mange gode forslag finnes på nettsiden https://youwish.no/gavetips/bryllupsgave.

Selve bryllupet koster også, og her er det mange som fort blir litt uforsiktige og setter seg i gjeld, noe som er en lite morsom start på et ekteskap. Noen av utgiftene som går med til et bryllup er:

  • Leie av lokale
  • Bryllupsantrekk
  • Festmaten

 

Det kan være lurt å tenke grundig gjennom festen, og sette opp et realistisk budsjett

Som alltid med økonomi er det smart å sette opp et budsjett, og prøve etter beste evne å holde seg til det. Festlokaler har ofte et begrenset antall med personer som kan være til stede grunnet brannsikkerheten, og det gjelder å ta hensyn til dette også. Det kan være at budsjettet bare tillater et antall som er mindre enn planlagt, men det gjelder å være klar over egne begrensninger.

Om det skal serveres alkohol under bryllupsfesten er opp til hver enkelt, men alkoholen bør holdes under oppsyn og være samlet på ett sted. Under mange bryllupsfester er det en egen bar hvor man kan skaffe seg en drink, og da gjelder det å anskaffe seg en pålitelig bartender som ser når folk har begynt å få nok. Dersom bryllupsfesten finner sted i et befolket område, må det antagelig være stille etter klokken 11 om kvelden, og dette bør også tas i betraktning.

Det er selvsagt viktig å være gode verter, men det går fint an å ha det hyggelig uten å måtte pøse på med penger for å få det litt mer ekstravagant. Bryllupet varer kanskje bare én dag, men ekteskapet er ment å vare hele livet. Derfor er det viktigste å tenke på at ekteskapet skal få en god start, ikke å begynne samlivet som gjeldsslaver.